Задържаната 26-годишна шофьорка на автомобила, с който беше прегазен в Солун известният фен на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски, вече е с обвинение за умишлено убийство.

Днес съдът в Солун гледа мярката й за неотклонение и тя остава за постоянно в ареста.

Задържани са и още пет души, които са съпричастни към случая. 

Нова следа в убийството на Бозаджийски в Солун, задържаха и...

Семейството на Тоско беше днес в Солун, за да се запознае с развитието по делото и да поиска от съда справедливи присъди за убийството на детето си.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Шест месеца след трагичната случка съдът в Солун повдигна обвинение за предумишлено убийство на жената, шофирала лекия автомобил, който прегази Бозаджийски, минути след нападението срещу него и приятелите му от агитката на Ботев (Пловдив).

"Тя в момента е обвинена в предумишлено убийство, което какво доказва!? Доказва, че това, което тя е извършила е пряко свързано с това, което се е случило на Тоско и останалите момчета на мястото", коментира пред БНТ адвокатът на семейството Константина Харизанова.

Разследването е установило още лица, които са пряко свързани със смъртта на 28-годишния младеж.

"Това се случва в рамките на спортното хулиганство. Всичките са с утежняващи вината обстоятелство и допринася за по-високата жестокост на закона на самите наказания", добави Харизанова.

"Говорим за убийство на 28-годишен мъж. Завършил право. Човек, който тази година 2020 трябваше да бъде семеен вече. Ние планирахме да правим хубави неща", коментира бащата на Тоско - Георги Бозаджийски.

В началото на годината трима бяха задържани, по-късно пуснати под домашен арест.