ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият капитан на националния отбор на Иран Али Даeи реагира с недоумение, след като семейството му беше възпрепятствано да напусне страната.

"Вероятно силите за сигурност са опитали да арестуват големи терористи“, каза 53-годишният бивш футболист, цитиран от иранските медии.

Той сподели пред ежедневника „Etemad“, че се е опитал да намери причина за странния инцидент от няколко представители на властта, но усилията му засега са били напразни.

Съпругата и дъщерята на Даеи се качили на самолет на летище в Техеран в понеделник, за да пътуват до Дубай. Но малко преди да стигне до крайната си дестинация, самолетът на „Mahan Air“ внезапно обръща и прави междинно кацане на южния ирански остров Киш. Там роднините на футболната звезда трябвало да слязат от самолета.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според ирански съдебни източници, съпругата на Даеи е показала солидарност с противниците на управляващия режим по време на антиправителствени протести. В тази връзка ѝ е било наредено да не напуска страната без предварително разрешение.

"Какъв е смисълът? Беше само кратко пътуване и те искаха да се върнат следващата седмица", каза бившият футболист.

Инцидентът със семейството на Али Даеи не е изолиран случай. Други ирански знаменитости също бяха задържани заради подкрепа към протестите.

Самият Даеи, рекордьор на Иран по вкарани голове за националния отбор (109), също показа солидарност с демонстрантите след избухването на недоволството в цялата страна в средата на септември.

Той беше арестуван в края на септември, а през октомври беше осъден на смърт, но все още очаква изпълнението на присъдата си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!