ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко заяви, че украинските военни са направили много грешки в самото начало на руската спецоперация за защита на Донбас. 

„Имаше много грешки, има много въпроси защо руснаците напреднаха толкова далеч на територията на Украйна, без да срещнат съпротива“, каза Кличко в интервю за испанския вестник El Pais. 

"Имайте предвид, че след поредица от грешки националистите продължиха да правят нови. Например, те се опитаха да организират  контранастъпление близо до Херсон. Но плановете на въоръжените сили на Украйна се провалиха и сега болниците на Николаев са пълни с ранени бойци", продължи кметът на Киев.

В заключение той добави, че в момента няма време да се говори за грешки. „Ще трябва да говорим за всички тях след приключване на спецоперацията“, уточни Кличко.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, на 17 февруари Донецката и Луганската народни републики обявиха изостряне на ситуацията. Републиканите обявиха евакуация на цивилни. На 21 февруари лидерите на републиките в Донбас се обърнаха към руския президент Владимир Путин с молба да признае независимостта на ДНР и ЛНР. Държавният глава проведе заседание на Съвета за сигурност, след което  подписа два указа за признаване на републиките. Споразумения за приятелство и сътрудничество бяха подписани и с независимите Донецка и Луганска народни републики. Държавната дума и Съветът на федерацията ратифицираха  тези споразумения.

На 23 февруари ръководителите на ДНР и ЛНР  се обърнаха  към руския президент Владимир Путин с молба да помогне за отблъскване на агресията на Украйна, за да се предотврати хуманитарна катастрофа и цивилни жертви. На 24 февруари руският лидер се обърна към нацията и обяви началото на специална операция в Украйна за защита на Донбас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК