Претендентът за световната титла по бокс на IBF Кубрат Пулев разкри за голям скандал и проблем преди дългоочакваната среща с шампиона Антъни Джошуа. В понеделник Кобрата обяви за подписан договора за мача, който трябваше да се проведе на 12 декември в Лондон, но се оказа, че това не е точно така и мач с Джошуа може въобще да няма.

"Когато пуснах публикацията във Фейсбук, в Англия и от Sky Sports скочиха за това, че съм обявил мача предварително. Настояваха да изтрием поста, защото искали те да обявят новината. Това означава, че засега срещата все още не е обявена официално. Но аз не мога да заблуждавам хората и да манипулирам", заяви Пулев на официална пресконференция и допълни, че му е бил оказан натиск от британците да не говори повече, преди всичко да стане факт.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Имам договор и затова сега нямам право да говоря нищо относно предстоящата среща. Очаквам съвсем скоро да обявят мача. Въпреки че нищо не е обявено официално, аз все пак тренирам и се подготвям доста добре. Не е лесно да се организира подобен мач. Към края на седмицата би трябвало да стане ясно дали ще има мач, или няма да има", допълни боксьорът. 

Пулев каза още, че за него няма значение къде ще се проведе мачът.

"Важно е какво се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен. Аз силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката до такава степен може да помогне. Ако един спортист е концентриран и достатъчно добре подготвен ментално и физически, дори цялата публика да е срещу него, това може само да го мотивира.

Тренирам, чувствам се в супер форма и понякога дори се изумявам от себе си, когато тренирам в залата. Ще видите един доста по-различен Кубрат в сравнение с мача с Владимир Кличко. През 2014 година аз се изправих абсолютно сам срещу Кличко, даже собственият ми тим беше срещу мен. Не беше никак лесно срещу всичките тези хора да воювам. Аз останах психически спокоен, но нямах достатъчно опит на самия ринг. Сега съм вече доста по-закоравял боец и няма да допусна такива елементарни грешки като срещу Кличко. Тогава бях пренавит заради голямата публика и голямото очакване. Именно този опит се добива с мачовете. Тогава публиката изигра роля да бъда пренавит, храбър, смел, но страхът трябва да е балансиран, за да предпазва човек себе си. Трябва да вярвате в българската сила и Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме елегантно и грубо", допълни Кобрата.

Пулев каза още, че подготовката му ще премине на два етапа. Първо триседмичен лагер на Белмекен и след това спаринги в Германия.

"Много пъти съм казвал, че базата в Белмекен е райско място. След последните скандали нещата там са се променили със съдействието на министерството на младежта и спорта, за което се радвам и им благодаря. Въпреки че ме нападнаха, аз съм издръжлив и съм готов да поема всякакви негативи заради общото благо", обясни Пулев.