Прокуратурата ще разследва порочни практики в Министерството на младежта и спорта. Това обяви служебният министър Андрей Кузманов в ефира на БНТ. Причината – липсата на 25 милиона лева.

Бившият министър на спорта Красен Кралев отговори на нападките като ги нарече „лъжи“.

„Установихме, че има много пропуски. Пропуските се изразяват не само в материалната част, натъкнахме се на много порочни практики", каза Кузманов.

Отговорът на Красен Кралев не закъсня, като той обвини наследника си в лъжи и некомпетентност.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Това не са обвинения, а пълни лъжи. Когато един човек не разбира една материя, съвсем свободно може да си интерпретира фактите. Аз се гордея с всичко това, което сме направили. Спазили сме всяка буква на закона", каза Кралев.

„Този човек, който е сложен да изпълнява функциите на министър, за 5 месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор. Когато нямаш строителен надзор, не можеш да започнеш строежите. Аз преди си мислех, че става дума за неговата некадърност и некомпетентност, но вече започвам да се замислям, дали това не е нарочно. Знаете, че има натиск към тези министри, да ровят в кашоните, да си измислят факти, да интерпретират разни неща“, допълни бившият министър.

Красен Кралев засегна темата за 25-те милиона лева: „Как ще липсват тези пари, пет пъти вече го обяснявам, той човекът е невменяем, не може да разбере елементарни неща, които му се казват. Договорите, пак казвам, са сключени по всички правила на закона за обществените поръчки. Парите са преведени на строителните фирми, те не могат да започнат дейността си, само заради бойкотирането от страна на служебния министър. Поредната лъжа, която се хвърли от този човек е за несправедливото разпределение на средствата. През периода, в който аз съм бил министър, това е било най-справедливото разпределение на средствата, които сме имали в спортните федерации.“
 

 

️Когато един човек не разбира от дадена материя, съвсем свободно може да интерпретира фактите-така, както му изнася. Гордея се с всичко, което сме направили за българския спорт и за младите хора. Спазили сме всяка буква на закона! ️Този човек, временно сложен да изпълнява функциите на министър на младежта и спорта, за цели пет месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор. Когато нямаш строителен надзор, не можеш да започнеш строежите. ️Ако преди смятах, че става дума за некадърност и некомпетентност, вече започвам да се замислям, дали не се прави нарочно. Знаете, че има натиск към министрите на Румен Радев да ровят в кашоните на институциите, да си изфабрикуват факти, да интерпретират небивалици като огромни злоупотреби. От това зависи и оставането им в нов служебен кабинет на кандидат-президента. За поне пети път казвам: Няма как да липсват пари!Договорите са сключени по всички правила на Закона за обществените поръчки. Парите са преведени на строителните фирми, те не могат да започнат дейността си само и единствено заради бойкотирането на процеса от страна на служебния министър. По заповед на назначилия го за такъв!

Публикувахте от Krassen Kralev в Понеделник, 13 септември 2021 г.