Бившият пилот от Формула 1 Алекс Дзанарди все повече повтаря трагедията с Михаел Шумахер. 51-годишният италианец вчера беше приет в болница, след като с ръчния си велосипед се е ударил в камион и е получил сериозно наранявания на главата.

Инцидентът е станал край италианския град Пиенца. Директорът на спешната клиника към болницата в Сиена Сабино Сколета обясни, че ситуацията с Дзанарди е сериозна, след като му е направена тричасова операция. Със сигурност двукратният шампион в КАРТ сериите ще има мозъчни увреждания.

„Неврологичната картина е сериозна, тъй като има тежка рана на главата. Подложен е на минимално лечение с лекарства. След няколко дни ще преценим дали да го извадим от изкуствената кома, в която се намира в момента. Състоянието му е стабилно и за момента не виждаме причина да се притесняваме за живота на Алекс Дзанарди“, обясни Сколета.

„Дзанарди постъпи в нашата клиника със сериозна лицевочерепна травма, размазано лице и дълбока фрактура на челната кост. Няма да знаем какво е неврологичното му състояние преди да го събудим от комата, ако въобще успее да излезе от нея. Операцията мина по план. В следващите дни, седмица или две, не можем да дадем някакви прогнози“, допълни хирургът Джузепе Оливиери.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Ситуацията с Алекс Дзанарди изключително наподобява трагедията с Михаел Шумахер. Германецът претърпя тежко падане по време на ски на 29 декември 2013 г. и нарани главата си. Той претърпя няколко сложни черепномозъчни операции и прекара доста време в изкуствена кома. Оттогава много рядко излизат информации за състоянието му, но то по-скоро се описва като вегетативно.

Това е втори сериозен инцидент с Алекс Дзанарди. През 2001 г. той претърпя много тежка катастрофа по време на автомобилно състезание и се наложи да му бъдат ампутирани двата крака. Оттогава той се прехвърли в параолимпийските спортове и се състезава с ръчно управлявани велосипеди. Дори спечели четири златни и два сребърни олимпийски медали. Силната му воля да преодолее жестокия инцидент и желанието да продължи със спорта го превърнаха в истинска легенда в спортните среди.