ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Здравословното състояние на бразилската легенда Пеле се е влошило и навлязло във фаза, която не буди надежда, съобщават притеснително медиите в страната.

Още преди няколко седмици вестник "Folha de Sao Paulo“ съобщи, че Краля на футбола вече не отговаря на химиотерапията и е влязъл в палиативни грижи, но тези информации по-късно бяха отречени.

Пеле страда от рак на червата, открит миналата година и е хоспитализиран в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло поради възпалителен процес. Неговото здравословното състояние се е влошило, а от лечебното заведение уточниха, че легендата страда от бъбречна и сърдечна недостатъчност. 

„Приет от 29 ноември за преоценка на химиотерапевтичната терапия за тумор на дебелото черво и лечение на респираторна инфекция, Едсон Арантес до Насименто показва прогресия на онкологичното заболяване и изисква по-голямо внимание, свързано с бъбречни и сърдечни дисфункции. Пациентът остава хоспитализиран в общ стая, под необходимите грижи на медицинския екип”, съобщиха от болницата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-рано през деня Кели Насименто, една от дъщерите на Пеле, сподели в публикация, че Коледа на семейството ще бъде отпразнувана заедно с баща ѝ в болницата.

„Нашата Коледа у дома е спряна. Решихме с лекарите, че по различни причини би било по-добре да останем точно тук, с цялата грижа, която това ново семейство Айнщайн ни дава“, написа Кели Насименти.

„Ще превърнем тази стая в Самбадром (това е шега), дори ще направим кайпириня (това не е шега!!). Пожелаваме на всички, които празнуват Коледа, пълна със семейство, пълна като дете, пълна с онези малки караници и с МНОГО любов и здраве!! Обичаме ви, ще ви дадем актуална информация следващата седмица", добави дъщерята на легендата.

В същото време папа Франциск каза на среща с губернатора на бразилския щат Сао Пауло Родриго Гарсия, че се моли за здравето на Пеле.

„Страстен към футбола, папата ни каза, че се моли за здравето на нашия крал на футбола, Пеле “, сподели Родриго Гарсия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в TelegramПрисъединете се в канала ТУК!