Игуменът на Бачковския манастир дядо Сионий прие много сърдечно и молитвено Шени Бензеш - годеницата на трагично загиналия на 5 февруари Атанас Скатов, която беше с алпиниста на експедицията за зимното покоряване на връх К2 (8611 метра)

"Цялото монашеско братство ни прие много добре в Бачковската Света Обител и заедно с нас изказа съболезнованията си за загубата на човека Наско Скатов. Молиха се от сърце за душата на нашия приятел", разказаха във фейсбук групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов". Публикувани са и две снимки на Шени с дядо Сионий, който се е заинтересувал искрено за постиженията на алпиниста-веган, показвайки дълбоко разбиране на неговия подвиг. 

Тъгуващата Шени е посетила Бачковския манастир заедно с приятели на Наско. На 14 февруари годеницата на алпиниста беше сред опечалените на погребението му в родния му град Сливен. Сред изпратилите го в последния му земен път бяха още бившата съпруга на Скатов и 12-годишният им син Васко.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Годеницата на Скатов разтърси България с тези думи! Една голяма любов угасна завинаги!​

"Шени, Атанас Скатов, не иска да те вижда такава тъжна, и така го натъжаваш и него. Погледни звездите, при които е в момента, почувствай вятъра и ще усетиш прегръдката и целувката му. Сбъдвай общите ви планове, а той ще ти помага", окуражава я Дaрина Русева. 

"Шени, гледай нагоре в небесата. Наско от горе ще ти даде силата и ще покаже пътя да следваш напред. Моите най-искрени съболезнования. Той е на по-добро място със сигурност!", пише друг от членовете на групата "Приятели, които подкрепят Атанас Скатов". 

Екипът на БЛИЦ още веднъж поднася искрени съболезнования на семейството и близките на Наско!