Медицинската сестра Даяна Жисела направи шокиращи признания за последните часове от живота на Диего Марадона. Аржентинската легенда на световния футбол почина в сряда по обяд местно време, като официално посочената причина е сърдечен арест. Това се случи в дома му край Буенос Айрес, където той се възстановяваше след операция. За него през цялото време е била осигурена медицинска грижа от компания Medidom, като на смяна винаги е имало по една сестра.

Дон Диего е издъхнал в смяната на Даяна Жисела, която сензационно призна, че е била принудена от шефовете си да даде фалшиви показания пред прокурора, водещ разследването. Жисела застъпва на смяна в 06:30 часа и твърди, че до обяд изобщо не е влизала в стаята на Марадона, но нейната компания я принудила да каже, че в действителност го е правила.

Ето какво пише в записките от нейната смяна:
06:30 часа: пациентът си почива
07:30 часа: чува се движение из стаята, както и диуреза (б.р. - усилено отделяне на урина) в преносимата тоалетна
08:30 часа: пациентът продължава да си почива
09:20 часа: пациентът отказва да му бъдат направени важни измервания

Самата сестра твърди, че всичко това е написано под давление на нейните ръководители. В същото време тя е категорична, че изобщо не е влизала в стаята на Марадона, защото искала да го остави да се наспи. Даяна Жисела уточнява, че при застъпването си на смяна в 06:30 часа е чула движение из стаята.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По обяд в дома пристигат други двама лекари - Сузана Госачов и Карлос Диас, със задачата да извършат рутинен преглед. Те влизат при издъхналия вече 60-годишен мъж и в доклада си пишат: “Госачов и Диас пристигнаха в 11:55 часа. След няколко почуквания по вратата пациентът не отговаря. В 12:10 часа беше установено, че пациентът няма пулс. Оказана му беше кардио-пулмонарна първа помощ (сърдечен масаж и изкуствено дишане).”

Преди Жизела през нощта дежурен е бил нейният колега Рикардо, който обяснил на прокурора, че в края на неговата смяна в 06:30 часа е видял Марадона, който си спял в леглото и дишал нормално.

В четвъртък адвокатът на легендата Матиас Морла сподели, че в последните си 12 часа Марадона е останал без медицински надзор и затова призова прокуратурата да се намеси. Според него на линейката е бил необходим повече от половин час, за да стигне до адреса, а разследването доказва, че медицинският екип е пристигнал на 11-ата минута от обаждането - точно в 12:28 часа. Аутопсията посочва, че световният шампион с Аржентина от 1986 година е издъхнал около обяд.