Сериозно напрежение се породи на Балканите в близките няколко дни, след като посланикът на Черна гора в Сърбия Тарзан Милошевич хвърли голямата бомба, като каза, че тенисист номер 1 в света може да не бъде допуснат на територията на страната му в края на юни.

Припомняме, че Джокович е лице на серия минитурнири на полуострова, включващи двубои в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, като участия в първите два е потвърдил и нашия Григор Димитров.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Появиха се всевъзможни интерпретации на новината за забраната на Джокович да влиза в Черна гора, като дори някои предположиха, че му това се прави заради негови националистически изказвания. Феновете на сърбина също реагираха като ужилени и доказаха с документи, че родът му всъщност идва от село Ясеново поле в близост до западния черногорски град Никшиш и няма причина той да бъде нежелан в страната.

Наложи се посланик Милошевич да внесе допълнителна яснота и да обясни, че тенисистът няма да може да пътува само в близките 10 дни, след което се очаква да паднат забраните, наложени заради пандемията от коронавирус.

"Джокович не е нежелан в Черна гора, напротив, но трябва засега да се съобрази с някои неща. Сърбите са братски народ и двете страни имаме интерес да отворим границите. Не е лесно да си посланик в Сърбия, защото всеки ден усещам напрежение по телевизиите и вестниците само защото не съм разбран правилно", коментира посланик Милошевич.