Голямата звезда на Милан Златан Ибрахимович е заразен с коронавирус. Неприятната новина съобщиха от клуба на официалния си сайт. 38-годишният швед е дал положителен тест часове преди мача с Бодьо Глимт от Лига Европа (от 21:30 часа).

Всички в клуба са шокирани и не вярват как може Златан, който е здрав като бик, а и винаги е твърдял, че се не плаши от COVID-19, да се зарази.

Във футболния фолклор пък още се помнят лафовете на шведа, оприличил себе си на лъв, Ферари и... Бог.

"Ако COVID-19 не дойде при Златан, Златан ще отиде при него!", изцепи се преди няколко месеца Ибра.

"Информирахме съответните органи, а Ибрахимович незабавно беше поставен под карантина у дома си. Всички останали в клуба са с отрицателен тест", се казва в съобщението от Милан.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Преди три дни Златан се превърна в герой за "росонерите", вкарвайки двете попадения за победата с 2:0 над Болоня в мач от Серия "А".

Тази вечер обаче треньорът Стефано Пиоли няма да може да разчита на голямата си звезда в срещата с Бодьо Глимт.

Преди дни Ибра се похвали колко добре се чувства и 38-те години не му пречат да продължава да играе футбол на най-високо ниво. "В добра форма съм. Продължавам да работя. Ако бях на 20 години, щях да вкарам още 20 гола. Не съм стар, аз съм като Бенджамин Бътън, започнах стар и ще умра млад", изцепи се голямата звезда.

Феновете на Милан са убедени, че Златан знае как и бързо ще пребори COVID-19.