Бившата голяма звезда на кеча Пол Орндорф стана поредната жертва в спортните среди, която умира от деменция. Новината за смъртта на Г-н Прекрасен (Mr. Wonderful), както е известен американецът през кариерата си, беше съобщена от неговия син Травис.

Орндорф, който почина на 71-годинша възраст, е една от най-големите на кеча през 80-те и 90-те години. За феновете незабравими ще останат битките с легендарния Хълк Хоган.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Почивай в мир, братко. Обичам те и ти благодаря, че винаги изтискваше и последните ми сили по време на нашите битки“, обяви 67-годишният Хоган.

Предполага се, че деменцията на Орндорф е резултат на многобройните удари, особено в главата, които той е понесъл по време на кариерата си в кеча.

Само в рамките на последната година от деменция починаха бившият боксов шампион Франки Рандъл и легендарните английски футболисти Ноби Стайлс, Джеки Чарлтън и Морис Сетърс. От болестта в момента са засегнати други двама големи футболни шампиони – Сър Боби Чарлтън и Герд Мюлер. Знае се, че състоянието на знаменития германски нападател е много тежко.

В тази връзка в Англия подеха кампания за сериозно проучване на възможността този вид невродегенеративни болести да имат някаква връзка с честите удари по главата в различните спортове.