Обвиненият в изнасилване нападател на Валенсия Рафа Мир излезе с първо официално изявление по скандала. Както вече стана ясно, 27-годишният нападател, който е собственост на Севиля и е под наем при "прилепите", си навлече сериозни неприятности.  

Мир, заедно със свой приятел, бяха обвинени от две млади момичета в сексуално нападение, случило се в дома на футболиста на Валенсия. 

Двамата прекараха две нощи в ареста, след което бяха освободени под гаранция, като освен това им е забранено да напускат Испания.

В профила си в социалната мрежа "Х" Рафа Мир написа следното: 

"След период на размисъл искам да заявя ясно, че съм невинен, като потвърждавам съдържанието на изявлението, направено от моя адвокат Хайме Кампанер. Веднага след като той успя да започне да работи при равни условия с обвиненията, случаят взе важен обрат, който показва колко неоснователно е обвинението.

Имам пълно доверие в правосъдието в Испания, с което си сътруднича от първата минута за изясняване на фактите. Поради всички тези причини бих искал да изкажа най-искрените си и дълбоки извинения на моя клуб Валенсия, на треньорския щаб, на моите съотборници и най-вече на феновете, за това, че не спазих, дори в почивен ден, строгия график, който се очаква от един професионалист, а още повече след началото на сезона, което далеч не отговори на нашите очаквания. Оттук нататък, като професионален футболист, цялата ми енергия е насочена към това да помагам на клуба и съотборниците си.

Не искам да забравя да благодаря на семейството си за любовта и подкрепата, която ми оказваха през цялото време. Вашата любов и истината ще ми помогнат да преодолея тази травмираща ситуация, през която преминавам. При това положение, следвайки съвета на моя адвокат, ще работим в съда, а не в медиите или в социалните мрежи“.