ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Фактор Енерджи България, дъщерна компания на дружеството Factorenergia, търгуващо с електроенергия за индустрията и домакинствата в Испания, започва дейност през октомври на българския пазар.

Фактор Енерджи България е учредена с амбициозната цел да спомогне ускоряването на енергийния преход на българския пазар и да допринесе за подобряването на конкретната среда в този сектор в полза на крайния потребител.

България е страна с големи възможности за растеж в енергийния отрасъл и се намира в процес на либерализация на пазара на електроенергия. Като взема предвид този факт, Фактор Енерджи България си поставя за цел да използва целия престиж, опит и познания в енергийния сектор на дружеството Factorenergia, лидер в прехода към либерализация на енергийния пазар в Испания и развиващ успешна дейност на международния пазар, в страни като Мексико и Португалия. Дружеството Factorenergia е учредено в Испания през 1999 г. и става първия независим търговец на електроенергия след либерализирането на пазара.  

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Фактор Енерджи България е официално регистрирана като фирма в края на 2021 г. и в настоящия момент се намира в етап на започване на дейност и работа по привличане на клиенти. Компанията е лицензирана и разполага с всички необходими за извършване на основната си дейност документи в областта на електроенергията, природния газ и производство на електрическа енергия за собствени нужди.

В екипа, който ще управлява бизнеса на компанията в България, е и дъщерята на Христо Стоичков - Христина, която заедно със семейството на Хосе Мария Мингея обединяват усилията си в подкрепа на каузата за борба с климатичните промени чрез насърчаване на енергийния преход в България.

Емилио Русо, основател и изпълнителен директор на Factorenergia разказа за плановете на новото дружество в България.  

„Factorenergia е компания, която създадох преди 23 години от нулата. Понастоящем имаме над 150 000 клиенти, на които доставяме електрическа енергия и газ. Първоначално бяха само предприятия, но вече има и домакинства. Очакваме през тази година приход от над 1 млрд. евро. Политиката ни е да търсим местни съдружници в държавите, на чиито пазари навлизаме.

За мен е  чест в този проект с нас да са семейство Стоичкови и Хосе Мария Мингея. Целта ни е да бъдем българска компания. Да се борим с климатичните проблеми на ниво Европейски съюз, но и да печелим, пестейки енергия. Друга наша цел е да насърчаваме енергийната ефективност и независимост, използвайки електрически автомобили. Дойдохме в България, за да инвестираме, да открием работни места и да създадем местна фирма“, каза Русо.

Той допълни, че плановете на компанията у нас са да развие бизнес модел, който вече е доказан в Испания и Мексико, базиращ се на това да се подобрят условията и цената на база възобновяема енергия.

„При сегашните цени на ел. енергия, които са високи, ако разполагаш със соларни панели за възобновяема енергия, киловатите, които тя произвежда струват 0. Единствените разходи са вложенията за изграждане на инсталацията. Крайната цена за потребителя между пазарната цена и тази от инсталацията ще бъде доста по-ниска. Свързваме производството на тези инсталации и с производството на електрически автомобили“, каза още Емилио Русо.

Христо Стоичков пожела успех на целия екип на Фактор Енерджи България.

„Знаете, че с господин Мингея сме работили дълги години, помогна ми да тръгна за „Барселона“ и винаги съм се стремял да изпълнявам това, което той ми казва. Аз подкрепям неговото мислене и неговите виждания, защото заедно с Емилио са професионалисти в тази материя. И винаги ще имат моята подкрепа. Мисля, че ще бъде взаимно разбирателство и приятелство и да се върви напред. И аз съм убеден, че те ще отстоят това, което са извоювали в Испания и други държави. Винаги ще ги подкрепям. Българското си е българско и аз никога няма да се откажа от него. Добре дошли в България и успех“!“, каза Стоичков.

На представянето на Фактор Енерджи България присъстваха още Христина Стоичкова, Хосе Мария Мингея и останалите членове на екипа, който ще ръководи компанията в България, както и редица български партньори на проекта.

За Factorenergia                                                                                                 

Factorenergia е търговец на интегрална енергия, който доставя електроенергия и природен газ за индустриални и битови потребители, на атрактивни цени, с грижа за клиента и с ефикасност и прозрачност на услугата. Компанията е основана през 1999г. от Емилио Русо Парес и е първият независим доставчик на енергия след либерализирането на пазара в Испания.

Към днешна дата компанията доставя електроенергия и природен газ до домовете на хиляди потребители в Испания и още от самото си създаване е радетел за въвеждане на политики за енергоспестяване и енергийна ефективност в борбата срещу климатичните промени. Следвайки тези принципи, дружеството работи с ВЕИ производители и търгува с енергия от възобновяеми източници, сертифицирани от Националната комисия за пазарите и конкуренцията в Испания като по този начин допринася активно за развитието на устойчивата мобилност и производството на електроенергия за собствени нужди.

За Фактор Енерджи България                                                                                                                                 

Фактор Енерджи България е учредена през 2021 г. в България като дъщерна фирма на дружеството Factorenergia. Компанията си поставя амбициозната цел да се превърне в лидер на българския енергиен пазар в доставките на ток и природен газ, като същевременно стимулира енергийната ефективност и производство на електроенергия за собствени нужди. Стреми се да осигури качество за клиентите си с приоритет в доставките на зелена енергия и с гаранции за позитивен отпечатък върху околната среда.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК




















снимки: Георги КОЛЕВ / БЛИЦ