Пореден скандал е на път да разтърси Евро 2020 и то още преди неговото начало. Оказва се, че един от най-известните руски журналисти Нобел Арустамян не е получил акредитация за европейското първенство, а причината за това са арменските му корени. За това разкри популярният в русия блогър и бивш телевизионен водещ Василий Уткин.

„Ако на света съществува огромна несправедливост, е това е точният пример. Нобел Арустамян фактически няма право да работи на Евро 2020. Той не получи акредитация. Нобел НЕ Е АКРЕДИТИРАН!!! Причината е, че всички заявки трябва да се одобрят от организационните комитети на всички 11 държави, които са домакини на шампионата. И Баку блокира Нобел, който всъщност е роден в азербайджанската столица. Вероятно причината се крие в арменския му произход. Това е чиста проба лишаване на правото на човек да упражнява своята професия заради националистически принципи“, обяви Уткин в социалните мрежи.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че Азербайджан и Армения са в обтегнати отношения заради кавказкия район Нагорни Карабах. През миналата година дори имаше сериозни военни действия между двете държави.

През 2019 година Хенрих Мхитарян, който тогава беше футболист на Арсенал, отказа да пътува до Баку, където тимът му игра с Челси във финала на Лига Европа. Тогава арменецът каза, че открито се страхува за живота си.

Както е известно, преди началото на Евро 2020 вече избухна скандал между Русия и Украйна. Причината са екипите на украинците, на които е изобразен контурът на националните граници на страната, а в тях е включен и полуостров Крим.