ЦСКА може да се възползва от проблемите с коронавирус, които има съперникът му в Лига Европа БАТЕ (Борисов) и да спечели служебно елиминационния двубой, предвиден за четвъртък от 20:00 часа в София. Това пише днес местното издание Pressball, разсъждавайки около ситуацията със звездите на отбора Станислав Драгун и Игор Стасевич.

Двамата дадоха отрицателни и положителни проби в два поредни теста, но в Беларус се страхуват не толкова някои от тях да е заразен, а от това какво би станало, ако някои друг се окаже заразен при пристигането в България след дни.

При подобна ситуация тимът на българския национал Васил Божиков изхвърча от квалификациите в груповата фаза на Шампионската лига, след като при пристигането на делегацията един от масажистите на тима даде положителен тест.

В Беларус разсъждават и върху варианта двубоят да бъде отложен с няколко дни. Оказа се обаче, че това просто няма кога да се случи, тъй като тогава идват мачовете от третия квалификационен кръг и за УЕФА ще е по-лесно да определи служебна победа, отколкото да отлага цяла фаза заради един мач.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)