Руският милиардер и бивш собственик на английския футболен гранд Челси Роман Абрамович за пореден път се оказа в центъра на събитията около войната в Украйна.

След като преди време бе пратен да помага в мирните преговори между двете страни, а след това плъзна слух, че е жертва на опит да бъде отровен, сега се оказва, че бизнесменът е помагал сериозно на Русия във военните действия.

Абрамович е обект на разследване на Проекта за докладване на организираната престъпност и корупцията (OCCRP), тъй като се появиха документи, доказващи, че групата компании Евраз, собственост на олигарха, са доставяли стомана и експлозиви на руската армия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Сътрудничеството е продължило повече от 10 години и не е прекъснато към момента, като става дума за поръчки за милиони долари.

От компанията отрекоха обвиненията, като подчертават, че продуктите им са предназначени за инфраструктурни и строителни проекти, изцяло за гражданска употреба.

Припомняме, че през януари руското правителство забрани публикуването на всякакви договори за обществени поръчки, свързани с националната сигурност и отбрана.

Абрамович бе сред засегнатите от санкциите на западните правителства руски милиардери, сметките му бяха блокирани, имуществата запорирани, а това бе и голямата причина милиардерът да продаде футболния Челси.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК