"Младостта не е порок и причина за катастрофите". Това коментира пред БНТ Владимир Илиев, бивш автомобилен състезател.

"Младите хора са достатъчно отговорни. Проблемът е в отношението към шофирането. Хората търсят място за изява, а не да показваме колко сме богати, бедни и така нататък", добави той.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Коментарът му е по повод тежката катастрофа, при която загина топ журналистът Милен Цветков. Припомняме ви, че тя стана навръх Великден. Милен Цветков бе ударен от 22-годшния Кристиан Николов. В кръвта на младежа бе открит коктейл от четири вида наркотици.

По думите на Владимир Илиев, всяко едно кръстовище е опасно и затова сега в Европа те стават все по-малко. Ако една кола е първа, съветва Илиев, трябва винаги шофьорът да се огледа и тогава да тръгне, независимо, че светофарът свети зелено, а отзад някой бибитка.

Относно хората, които са помогнали на Милен Цветков да излезе от колата, той заяви, че човекът не трябва да се пипа никога. "Знам, че хората искат да помогнат, те са шокирани", добави Владимир Илиев. От думите му става ясно, че ако популярният журналист не е бил изваден от колата, е имало шансове да оцелее, макар и минимални.