"Не бях на мача вчера, но министрите на здравеопазването и на младежта и спорта бяха. Радвам се, че политиците се вслушаха в съветите хората да са през ред и през стол на стадиона и организаторите се постараха да направят някаква организация, но при младите мъже емоцията надделява", заяви пред БНТ директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по повод вчерашния финал за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив), спечелен с дузпи от пловдивчани.

Локомотив (Пловдив) съкруши мечтата на ЦСКА в драма с дузпи! Купата отново е за "смърфовете" ВИДЕО

На трибуните официално имаше 12 000 зрители.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Доказано е, че когато се крещи, вика, пее, тогава заразяването е най-възможно.

Мерките не сработват! Двата сектора са пълни ВИДЕО

Трябва да живеем с мисълта за тази инфекция е сред нас, не е най-разумното мъже да се целуват и прегръщат. Резултатът от мача, за това дали ще има заразени, ще се види до десетина дни. Всички, които са били на мач, когато са вкъщи, една седмица да избягват контакт с възрастни родители, ако имат да взимат пенсии на баби, дядовци и майки до десето число, да изчакат до последния срок", зове членът на Националния оперативен щаб. 

Д-р Симидчиев алармира за нещо страшно, което се очаква на финала!

"Ще обсъдим дали да се доиграе първенството при празни трибуни, данните, които ще излязат до седмица, ще бъдат решаващи. До сега след мачовете данните показват, че няма увеличаване на заразените от срещите", допълни Кантарджиев.

"Да са на открито и без да се целуват празнуващите фенове на Локо (Пловдив)", апелира той.