Пулмологът д-р Александър Симидчиев отправи призив пред Нова телевизия към феновете, които ще присъстват на днешния мач за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Финалът за трофея е от 19:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Поне 2 седмици, след като присъствате на събитието, избягвайте да се срещате с възрастните си родители и хора с хронични заболявания", апелира той.

По думите му на стадиона поне 200 души ще бъдат носители и може да заразяват.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както БЛИЦ СПОРТ по-рано днес писа министърът на спорта Красен Кралев заяви, че евентуалното неспазване на противоепидемиологичните мерки по време на финала може да доведе дори до затварянето на стадионите за феновете. Новина, която със сигурност ще разочарова всички любители на футбола у нас.

На стадион "Васил Левски" ще бъдат допуснати 12 хиляди фенове на двата тима (б.р. - предоставени им бяха по 6000 билета), което представлява дори по-малко от 30% от капацитета на съоръжението. 

Кралев смята, че решението е закономерно поради големия интерес към срещата, но и добави, че допускането на нарушения ще доведе до сериозни мерки.

Полицията с драконовски мерки за финала, има изненада за фалшификаторите! СНИМКИ