Професор Тодор Кантарджиев от Националния кризисен щаб за борба с коронавируса направи неочаквано разкритие часове преди голямото дерби между ЦСКА и Левски днес от 16:15 часа на стадион "Васил Левски" в столицата.

Мустакатият специалист по заразни и паразитни болести призна, че от малък е върл фен на Левски и си спомни за дербита, в които е бил на стадиона.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"От дете съм от Сектор "Б" и да ви кажа, и тогава пеехме, събирахме се, прегръщахме се и се целувахме. Сега е хубаво един-два месеца това да не се прави. На футболните стадиони, когато са много хора, когато са в много близък контакт, и когато се радват заедно, прегръщат се и се целуват, поздравявайки любимия отбор, е възможно да стане заразяване.

Най-важното е никога на трибуната да не отива човек, който е с температура, с гърлобол, с кашлица и хрема. Въпреки че нашите запалянковци да всеотдайни - по-добре пред телевизора, за да не рискуват здравето на приятелите си.

За футбола места по трибуните бол. По-добре редки групички и по-добре да не се събират по 20 души да се целуват при всеки гол. Слава Богу, че няма толкова голове... от медицинска гледна точка", коментира Кантарджиев пред родна телевизия.