Светът и животът ни са пълни със загадки, които малцина могат да обяснят. Сега 23-години по-късно беше обяснена една от най-големите мистерии, свързани със спорта.

На 11 юни 1997 г. Чикаго Булс гостува на Юта Джаз в петия мач от финалната серия на НБА, в която резултатът е 2:2. Звездата на „биковете“ Майкъл Джордан видимо се чувства зле. Според информациите преди мача той е проявил грипоподобни симптоми.

Въпреки това Въздушния отново е най-добрият на терена. Той завършва с 38 точки, седем борби и пет асистенции, като дори вкарва победния кош за 90:88. Два дни по-късно Чикаго печели срещу „джазмените“ и у дома, за да спечели петата си шампионска титла.

Оказва се обаче, че проблемът на Майкъл Джордан въобще не е грип. Това беше обявено от тогавашния личен фитнес треньор на Въздушния. Тим Гроувър заяви категорично пред телевизия „NBC“, че става дума за хранително отравяне.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Със сигурност става дума за хранително отравяне. На 100 процента. Просто по-добре звучи „Мача с грипа“ (Flu Game), отколкото „Мача с хранителното отравяне“ (Food Poisoning Game). Около 3 часа през нощта ме извикаха в стаята на Майкъл, където той лежеше в ембрионална позиция. Той единствен яде пица на вечеря, просто хапна няколко парчета. Не знам дали има грип, който удря толкова бързо, но знам колко бързо се развива хранително отравяне“, обясни Гроувър.

„Ние не искахме Джордан да играе в мача заради състоянието, в което се намираше. Той обаче прецени, че има сили и направи много силен мач. В един от срещата ми каза, че мисли да напусне терена, тъй като повече няма сили. Казах му, че трябва да завърши започнатото, защото ако излезе, отборът със сигурност ще загуби. Това е цялата история, на която бях свидетел. Аз бях в стаята на Майкъл. Ако някой друг има друго обяснение и е бил там, нека каже, тъй като там бяхме само аз и Джордан“, завърши бившият личен треньор на Въздушния.