ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Фенът на Левски Светослав Славков, който загина на фронта в Украйна, е бил убит в престрелка в навечерието на 2024 г. Това стана ясно от публикация във „Фейсбук“ на Боян Расате - лидер на „Българския национален съюз – Нова демокрация“.

От информацията става ясно, че 31-годишният Славков е една от четирите жертви при престрелка в района на Купянск на 31 декември 2023 г. За самото сражение се знае от няколко дни, но до момента липсваше информация относно датата на смъртта на българина.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„За жалост, обаче войната не пита и Светльо нямаше късмет. Той загина на 31 декември 2023 г. като доброволец от 40-ти отделен стрелкови батальон <КОДАК>, от въоръжените сили на Украйна. В този ден при изпълнение на бойна задача, в района на Купянск, групата им състояща се от 20 бойци е била пресрещната и обградена от числено превъзхождащи ги сили на врага. В завързалата се престрелка геройски загиват 4 бойци, сред които и Светльо... Така България загуби един достоен син! Той загина не заради пари, а защото вярваше в свободата и справедливостта! Поклон и вечна слава за героя!“, пише Расате в публикацията си.

От съобщението на политикът става ясно, че в момента на фронта в Украйна има още един българин. За него се знае, че се казва Никола, а фамилията му започва с буквата М.