В невероятен скандал се забърка един от най-великите тенисисти в историята и идол на родната звезда Григор Димитров - Роджър Федерер.

Швейцарецът си позволи да поздрави противоречивия австралийски журналист Алън Джоунс за края на 35-годишната му кариера в радиото, макар да знае, че водещият се забърка в поредица от расистки скандали през годините, а хиляди подскочиха гневно след това и го разпънаха на кръст в социалните мрежи.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Пожелавам ви всичко най-хубаво до края на живота ви. Поздравления за успешната кариера", каза Федерер в специално видео, което беше изтрито малко след това, тъй като веднага беше възприето касто одобрение на възгледите на Джоунс и стана причина за обществено недоволство.

Припомняме, че името на Джоунс се свързва с организирането на бунтове по улиците на Сидни през 2005 година, при които бяха нападнати мигранти, а срещу него все още се водят десетки дела за расизъм и реч на омраза.

Федерер пък за пореден път става мишена на общественото недоволство, след като отказа да се раздели със спонсор, който според известната природозащитничка Грета Тунберг, носи сериозна вина за замърсяването на планетата.