Повече от 100 дни след началото на войната между Русия и Украйна все още са единици руските спортисти, които се обявиха против. Двама футболисти писаха срещу Путин - единият изтри поста си, а другият не е активен в социалните мрежи след това. 

Руската звезда на женския футбол Надежда Карпова, която от години живее в Испания, обаче взриви Европа и предизвика фурор в социалните мрежи с интервю пред "Би Би Си".

Тя определи войната с Украйна като "липса на човечност" и допълни, че повече не може да мълчи за случващото се.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Путин ни взе всичко с тази война. Открадна ни бъдещето, а хората в Русия го подкрепиха мълчаливо. Той ги убеди, че са специални, а ние се бием с Украйна, защото светът е срещу нас. Хората в Русия си затварят очите и смятат, че не им е работа. Не, това не е така. 

Който оправдава войната и убийствата е жертва на пропагандата. Останалите могат да започнат да говорят и да спрат всичко това.

Путин и хората му един ден ще си тръгнат. Те са стари и ще умрат един ден, но ние ще сме живи и трябва да сме готови да продължим. Надявам се това да стане много скоро", обяви футболистката.

Карпова публикува антивоенни послания от началото на нахлуването в Украйна, но последното й интервю се превърна в хит в цяла Европа.