Унгарското правителство не подкрепи идеята за провеждане на Световно първенство по хокей на лед в страната през 2023 година на мястото на Русия. Както е известно, премиер на Унгария е Виктор Орбан, който непрекъснато е обвиняван в близки връзки с руския президент Владимир Путин.

Световният спорт продължава да се изолира от Русия на фона на войната в Украйна. ФИФА и УЕФА спряха всички клубни и национални отбори на страната от участие в техните надпревари, а хокеят на лед също пострада, защото следващата година Русия трябваше да бъде домакин на Световното първенство, но бе лишена от това право.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В края на май трябва да бъде определена нов домакин на шампионата на планетата, а за фаворит се считаше съвместната кандидатура на Унгария и Словения, но в крайна сметка страните я оттеглиха. Генералният секретар на Унгарската федерация по хокей на лед Левенте Сипош потвърди, че правителството не е подкрепило тази идея.

Финландия и Литва остават единствената активна кандидатури за домакинство на Световното първенство през 2023 година. Очаква се Международната федерация по хокей на леда да ги потвърди като домакини на 27 май. Тази година шампионатът се провежда във финландските градове Хелзинки и Тампере.