Украинската футболна легенда Анрий Шевченко се изказа в социалните мрежи след ескалацията на конфликта с Русия и отвърна на руския президент Владимир Путин.

Преди дни Путин обяви, че Украйна е създадена от Ленин, "никога не е имала държавност", част, част е от руската история, а хората нарече "нашите другари, колеги, приятели и хора, с които сме в роднинска връзка".

"Украйна е моята родина! Винаги съм бил горд с моята страна и моя народ. Преминали сме през трудни моменти през последните 30 години, в които се формирахме като нация. Нация от честни, работливи и свободолюбиви граждани. Това е нашето най-важно богатство. Днес е труден ден за нас, но трябва да се обединим. Заедно ще победим! Слава на Украйна!", написа Шевченко.

Думите му бързо станаха хит в мрежата и се споделят сред украинците, които дълбоко уважават Шевченко.

Той е голмайстор номер 1 на украинския национален отбор с 48 гола. Той печели Шампионска лига с Милан през 2003 година и "Златната топка" през 2004 година. Играл е още за Динамо (Киев) и Челси.

През миналата година Шевченко води украинския национален отбор на Евро 2020, а за последно бе начело на италианския Дженоа.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)