Баскетболната легенда Коби Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер преди малко повече от година (26 януари 2020 г.), но скандалите около името му не стихват.

Поредната порция от тях излезе наяве, след като вдовицата му Ванеса публикува сторита в „Инстаграм“, в които вдигна скандал на две жени. Те от своя страна продължават да наричат двукратния олимпийски шампион „изнасилвач“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ванеса Брайънт атакува актрисата Евън Рейчъл Ууд и филмовата продуцентка Абигей Дисни, която е част от известната в киното фамилия Дисни и се явява внучка на по-големия брат на знаменития Уолт Дисни.

Ууд и Дисни постоянно припомнят, че Коби Брайънт не трябва да се радва на легендарния си статут, тъй като през 2003 г. срещу него е повдигнато обвинение за изнасилване. Въпреки че, за двете жени, които са част от филмовата индустрия, петкратният шампион на НБА е виновен, съдът така и не се произнесе срещу бившия играч на Лос Анджелис Лейкърс. Причината за това, че беше постигнато извънсъдебно споразумение.

„Не знаете фактите по случая. Заради поведение като вашето много често невинни тъмнокожи момчета попадат в затвора за престъпления, които не се извършили. Повдигнатите обвинения не означават, че човекът е виновен“, написа Ванеса Брайънт в социалните мрежи.

В резултат на скандала Евън Рейчъл Ууд изтри профила си в „Туитър“, където отправяше обвиненията срещу Коби Брайънт. Тя обаче е оставила активна страницата си в „Инстаграм“, където пък води кампания срещу музиканта Мерилин Менсън.