Спартак (Варна) излезе с протестна декларация след големия скандал, разиграл се преди дни в морската ни столица. Както вече стана ясно, около двете градски дербита на "соколите" с Черно море при 15 и 17-годишните се стигна до неприятни сцени. Ултраси на Морето биха родители на деца, играещи за Спартак.

Има двама пострадали, съобщиха от Спартак. Те вече разпространиха кадри с грозните сцени, като сочат за главно действащо лице Иван Михайлов - председател на фенклуба на Черно море.  

"Соколите" твърдят, че не са бити само родители, а нападнат е бил и съдия. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Протестна декларация от ръководството на ФК Спартак (Варна):

"Ние от ръководството на Спартак (Варна) искаме да изразим своето дълбоко възмущение от поведението на „ултраси“ на ФК Черно море по време на мачoвете на двата тима до 15 и до 17 години. 

Въпросните фенове са нападнали съдията по време на двубоя, след което са удряли родители на деца, играещи за Спартак (Варна). Двама са пострадалите родители.

„Ултраси“ да нападат родители на деца от школата на противников футболен клуб е изключително грозно и нецивилизовано действие. Осъждаме остро въпросната проява и ще направим всичко възможно виновниците да бъдат наказани с предвидените от закона средства. 

Подобни сцени уронват престижа на футбола като спорт, както и създават негативен образ на футболните фенове в България.

Случилото се е не просто недопустимо от морална гледна точка. То е изключително вредно най-вече за децата - бъдещи футболисти, които са били принудени да гледат подобни грозни сцени. Подобни преживявания могат да окажат изключително негативно влияние върху тяхното развитие. Призоваваме компетентните органи да вземат всички необходими мерки!"