Известният треньор по кикбокс Станислав Бахчеванов, срещу когото се изливат безумни нападки, сигнализира, че състезателят Яни Янчев е уличен в употреба на GW 1516, тамоксифен и кокаин по време на републиканско първенство по кикбокс в град Пазарджик. Случаят обаче е потулен с помощта на Галин Димов.

"На 30.07 миналата година състезателят на Спортен клуб Вокил (Варна) Яни Янчев е уличен в употреба на GW 1516, тамоксифен и кокаин  по време на републиканско първенство по Кикбокс в град Пазарджик. Още на 14.10.2020г,. антидопинговата агенция е публикувала наказанието на въпросния състезател, което е 4 години. Случаят е потулен от Галин Димов и не достига до членовете на БККМТ.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Освен това Димов кандидатства по програма на Министерство на младежта и спорта за финансиране с успехите на санкционирания състезател, а също ползва и спортна база  в град Варна въз основа на тези успехи. Още при взимането на пробата Димов, без да е излязъл  резултат, се разграничава от състезателя си, който дотогава лансира като лице на спортен клуб Вокил (Варна) и всячески се опитва да го включи в националния отбор. Това навежда на мисълта, че „най-важния човек“ в кикбокса е знаел за състоянието на състезателя си. 

Въпросният Янчев е преминавал допинг обучение под егидата на БККМТ. Етичната комисия на БККМТ не е разглеждала случая, както изисква Устава и Разпоредбите на Конфедерацията", каза Бахчеванов.

Проверка на БЛИЦ установи, че наистина Янчев е уличен в употреба на въпросните вещества и има четиригодишно наказание: