Треньорът на Спортен клуб Боец - Перник излезе с позиция относно скандалите около побойника Васил Михайлов. Според Венелин Анков спортът кикбокс неправилно се спряга по отношение на подсъдимия вече агресор, който раздава улично правосъдие с юмруци из Перник.

Както вече стана ясно, 18-годишният Васил Михайлов преби 61-годишния бивш футболист на Миньор (Перник) Румен Андонов, който сега е президент на ФК Кракра 1919. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Венелин Анков подчертава, че Михайлов е ставал шампион по таекуондо, но никога не е участвал в държавно първенство по кикбокс.

Извънредно! Задържаха кикбоксьора, пребил футболен президент

Пълното изявление на Венелин Анков във "Фейсбук":

„Тъй като получих много обаждания и запитвания, във връзка със случая Васил Михайлов, е време да внеса малко яснота публично. Като треньор и председател на СК Боец - Перник заявявам следното:

Васил Михайлов, никога не е бил състезател на спортен клуб по Кикбокс и Муай Тай "Боец" - Перник, никога не е бил картотекиран, не е играл под флага на нашия спортен клуб и не е тренирал при нас. Васил е идвал за спаринг тренировки и нищо повече. Васил Михайлов има над 20 състезания по таекуондо ITF, над три състезания по бокс и само две Републикански състезания по кикбокс. 

Нито една медия не го нарече таекуондист или боксьор, но кикбоксьор да! Васко Михайлов няма нито едно държавно първенство по кикбокс в рингов стил (фул контакт) и той е всичко друго, но не и кикбоксьор. 

Нито един наш състезател не е рецидивист и побойник. Всичките ни спортисти, завършили училище, продължават образованието си във висшите учебни заведения. Спрете да петните нашия спорт!!!".