Бившият клуб на Стилиян Петров - Астън Вила за пореден път не се отнесе подобаващо с него и отказа да го назначи на работа като треньор на юношеския отбор до 18 години. 

Петров е подал молба за мястото, което се е освободило през март, но шефът на академията Марк Харисън обаче не сметнал, че българинът е точният човек за позицията. Това разгневи един от бившите капитани на тима Габриел Агбонлахор, който изригна срещу управата на бирмингамци.

"Бесен съм на йерархията в Астън Вила. Не съм срещал по-трудолюбив човек от Стан. Той имаше огромно влияние в Астън Вила. След като пребори болестта, се справя перфектно във всяко едно отношение - взе треньорски лиценз и продължи да се развива с допълнителни квалификации в УЕФА. И точно Астън Вила ти отказва треньорска позиция. Това е криминално. Ако това беше Челси, Ман Сити или Ман Юнайтед, веднага щяха да му намерят място. В Юнайтед е Ники Бът. В Челси са Джо Коул и Ашли Коул.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
 
Представете си, ако Стилиян Петров бе получил работата. Кой би бил по-добър в това да работи с децата в опит да изкара следващата суперзвезда? Стан има нужните качества и може да работи усърдно.
 
Ако питате, който и да е фен на Вила, всеки ще ви каже, че би искал Петров да бъде треньор на отбора до 18 г. Съвсем скоро той ще си намери работа някъде другаде и във Вила ще разберат какво са изпуснали", изригна  Агбонлахор пред радиото talkSport.
 
Агбонлахор говори и за отказа на тогавашния мениджър Роберто Ди Матео да задържи Петров в тима, след като българинът се завърна, преборвайки коварната левкемия.

"Все още си мисля, че това, което направи Ди Матео, бе криминално. Стан изкара подготовката и се справяше добре, след като се възстанови от тази ужасна болест. Мисля, че ако треньорът имаше сърце, можеше да му предложи договор, според който да му бъде плащано, ако играе. На Стан нямаше да му пука за парите. Той обича Вила. Мисля, че можеше да изиграе още един-два сезона. Никога няма да простя това на Ди Матео. Стан не беше приключен", каза още Агбонлахор.