Лекуващият се вече почти два месеца в Китай Иван Тодоров написа смразяващ разказ във "Фейсбук". Бившият футболист разказа за поредните операции, през които е преминал, докато се бори за живота си. Тодоров съобщи за настъпили промени в лечението и специално благодари на професор Нуи Лиджъ и екипа му в болница "Фуда" в Гуанджоу. 

Ванката продължава да демонстрира несломим дух, водейки битка за живота си. Бившият футболист страда от злокачествен лейомиосарком на костта и меките тъкани. Дълго време беше на лечение в Турция, а преди два месеца замина за Китай, откъдето пламна световната пандемия с COVID-19.

Още щом се разбра за заболяването му и нуждата от средства за лечение, Тодоров обедини цялата ни футболна общественост. Той има много приятели и познати сред отборите у нас, както и в Полша, където игра преди време. Иван е и част от фенклуба на Реал (Мадрид) в България, откъдето също му помагат.  

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Изписват ме след прекарани 52 дни в болницата. Предстои ми да се възстановявам и почивам активно, предписаха ми таргетна терапия (лек вариант на химиотерапия на хапчета) за атакуването на метастазите в белите дробове", разказа Тодоров.

Поради невъзможността да се прибере в България в момента предвид извънредното положение заради коронавируса, младият татко реши да остане в Китай за неопределено време. 

Публикацията на Ванката във "Фейсбук":

"Ni xao приятели! Как сте!? Изперкахте ли вече тотално!? Честно ми кажете!? Pазбирам ви напълно и ви уверявам, че ви следя изкъсо всички до един! Нищо, че сме на хиляди километри отдалечени, искам да знаете, че съм с вас, независимо дали сте изолирани в нашата родина или някъде другаде по света! Искам да ви поздравя всички за огромния кураж и за спазването на мерките на щаба (колкото и да са объркващи и изнервящи вече, няма сега да говорим!) Времето също ви побърка в България - първо слънце и жега, а после сняг като пред новогодишни празненства! Работа и съответно доходите ги няма никакви, за разлика от сметките и разходите, които тичат на спринт направо към вас... Абе, дет се вика, като ще е гадно да е по много! Типично по български...

Искам за малко да ви откъсна от тази изнервена и изолирана всекидневна среда и да ви споделя, не бих искал да казвам силни думи като "хубави новини", но може да се каже, че те са добри и донякъде позитивни. Става въпрос за мен и лечението ми към днешна дата! Ще ви споделя, че точно преди седмица претърпях нова поредна интервенция, сама по себе си съставена от две процедури наведнъж (т.н. Brachyteraphy - това беше процедурата със радиоактивните семена, сложиха ми допълнителни нови 20 броя, и едновременно с нея ми направиха и т.н Cryosurgery - замразяване на тумора от централната му точка и моменталното му убиване на 60 % от активната му част). 

Не съм ви информирал с цел, защото смятам, че сте достатъчно напрегнати и без това всички от създалата се извънредна ситуация! Докторите на болница "Фуда" решиха да променят лечението ми и замениха третата локална химиотерапия с двете въпросните процедури. След направените ми контролни изследвания (точно месец от поставянето на първите семена), това което показа скенера за моя радост е, че метастазите в белите ми дробове не са увеличили обема си, но и не са изчезнали! Това което определиха докторите за състоянието ми в тази зона, казано със една дума е "стабилен"!

Колкото до ситуацията с крака там първата т.н. Brachyterphy (около 30 броя семена) е успяла да "убие" само eдна част (около 20%) от целия тумор! За това се наложи тази промяна с цел увеличаване възможността за убиване веднъж завинаги на тази гадина! 

И двете процедури бяха извършени от генералния директор и един от откривателите с най-голям опит в последните 10 гoдини в болница "Фуда" на въпросната процедура професор Нуи Лиджъ (на снимката вдясно).

Тези от вас, които са наясно колко близо до централния нерв на крака е тумора, ще се досетят сами, че и той е засегнат от въпросното замразяване. Няма да ви лъжа, не мога да си движа нито глезена, нито пръстите на крака вече една седмица! Добрата новина е, че леко-полеко ми се възвръща постепенно чувствителноста и това се отнася и за самия нерв, което означава, че крака не е парализиран (въпреки усещането като за това). При нерва обаче сроковете на възстановяване са доста по-дълги (от 1 седмица до 6 месеца!) и ще трябва да мине повече време докато възвърна напълно или частично мобилността и усещанията си в десния крак!

Това, което ми предстои е да се възстановявам и почивам активно, предписаха ми таргетна терапия (лек вариант на химиотерапия на хапчета) за атакуването на метастазите в белите дробове. Тях ги започвам от понеделник, когато и е деня, в който ме изписват от болницата (точно 52 дни!) в Гуанджоу! 

Поради невъзможността да се прибера в момента в България предвид извънредното положение в нашата държава, а и големият риск от повторна среща с COVID-19 очи в очи, реших да остана в Китай за неопределено време за сега!

Докторите ме посъветваха за някое топло и влажно местенце, на което да мога да се възползвам, по възможно най-добрият начин от атмосферните условия с цел по-бързото възстановяването на нерва и крака! Скоро ще ви информирам за следващата ми дестинация, приятели, обещавам! 

Това е от мен, поздрави на всички и ще се радвам ако разбира се искате да ми пишете на лични както повече от вас правят до сега!

Прегръщам ви! Поздрави от далечен Китай!

Шей Шей! Бог да ви пази!".

Докато се лекуваше в Турция: