"Да помогнем на един горд татко и наш приятел - Иван Тодоров, защото той го заслужава, той е истински биткаджия и истински Човек!". Това написаха приятели на бившия футболист, които организират в събота благотворително събитие. Чрез него те целят да съберат част от сумата, необходима за продължаването на лечението на Ванката. 36-годишният Тодоров трябва спешно да замине отново в Китай, но за целта са нужни 30 000 щатски долара. 

"Заедно можем много и нека го докажем за пореден път, тази събота (10.10.2020г. , начало 10:00 часа) - мястото е Спортен комплекс “Sport Olympique” в София (бул. „проф. Цветан Лазаров“ 13). Да подкрепим един горд Татко и наш приятел – Иван Тодоров, защото той го заслужава, той е истински биткаджия и истински Човек! Организираме благотворителен турнир по джитбол и текбол. Целта е една - да съберем средства, с които да помогнем на Иван в борбата му за живот!", написаха организаторите на събитието. 

Заболяването, от което Ванката страда е изключително рядко и трудно за лечение – Остеосарком на меките тъкани.

Сега обаче, след продължителни сесии на лечение в болници в Турция и Китай, след направени преди 5 дни изследвания, се откриват разсейки (местастази) в белите му дробове (които до сега не бяха засегнати) и тези разсейки в момента агресивно нарастват обема си.
 
"Необходима е светкавична реакция и 30 000 щатски долара, за да може Иван да се радва на сина си и да го възпита в здрав дух и вяра, които самият той притежава! Молим, всички желаещи да участват в благотворителните турнири по джитбол и текбол да се свържат с нас за да ви запишем, на телефони – 0879 828265 (Димитър Стамов) или 0888 881102 (Евгени Найденов). Разбира се, ще сме изключително благодарни и ще оценим високо ако дойдете, дори и само за присъствие, съпричастност и дарите средства, в кутиите които ще бъдат оставени за целта", добавиха организаторите на събитието.
 
Банковите сметки, на които може да помогнете на Иван Тодоров:
 
ЦКБ: BG86CECB979010B6433100
 
Unicredit Bulbank: BG90UNCR70001524025881

 
"Убедени сме и вярваме, че той ще спечели не само битката, но и войната, пожелаваме му го от сърце! Молим Ви отново за обединение за една кауза - ЖИВОТ! Предварително благодарим на всички записали се и заявили присъствие, нека Бог е с Иван и с Вас!", добавиха приятелите на Тодоров.