ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Българската футболна легенда Христо Стоичков блесна на терена в Мача на мира в Рим, организиран тази година в памет на Диего Марадона, починал на 25 ноември 2020 г.

Камата игра с номер 9 за Белия отбор срещу Синия тим (3:4) на нетипичната позиция отдясно на атаката и се отличи с ключови докосвания за трите гола на тима си през първата част (3:2 на почивката), като не се появи през второто полувреме.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Съотборници на българина на терена бяха - вратарят Рикардо, защитниците Венсан Кандела, Пабли Сабалета, Николас Бурдисо, Ерик Абидал, полузащитниците Хенрих Мхитарян, Иван Ракитич и Роналдиньо, а в атака на Камата партнираха Шота Арвеладзе и Уго Алмейда.

Преди мача Стоичков поведе съотборниците си с Факела на мира за среща с Папа Франсиск.

Светият отец отправи специално видео послание на почивката на "Олимпико", след което прозвуча емблематичната песен Live Is Life на австрийската група Опус, станала още по-популярна след клип със загрявка на Дон Диего.

След края на срещата феновете видяха и холограма на Диего Марадона с някои от най-добрите му голове, както и с моменти от живота му.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК