ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Екипажът на "АСК Престиж" Мирослав Ангелов и Георги Гаджев отпадна от Рали "България" след катастрофа. Инцидентът с едни от фаворитите за победата стана непосредствено след финала на осмия етап "Плаково". В него Ангелов и Гаджев записаха и етапна победа с време 5:20.9 мин. в 10,23-километровата отсечка. Двамата обаче катастрофираха между летящия финал и стоп финала. Това наложи спиране на етапа заради разположението на разбития им автомобил и останалите екипажи по трасето го преминаха в преход, а не в състезателен режим.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Стартът на деветия етап "Яковци" беше забавен с 10 минути заради инцидента, след който за щастие Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са невредими. Отпадането им обърна класирането. Румънският тандем Симоне Темпестини-Сергиу Иту взе етапна победа, a Мартин Сурилов бяха зад тях само със секунда изоставане. 

Другите фаворити Пламен Стайков и Рафи Кадир отпаднаха от надпреварата в събота след повреда в автомобила. 

В крайна сметка победата в Рали "България" завоюваха Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Ситроен C3 Rally2). Екипажът на "MS Рали Тийм", се справи с изключително силна конкуренция и завърши с преднина от над 2 минути пред световните шампиони във WRC3 за 2016 година Симоне Темпестини и Серджиу Иту (Порше 997 RGT). На трето място завърши екипажът на Антон Титов и Александър Спиров (Шкода Фабия R5).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Снимки: Георги Тодоров/"Фейсбук"