Роман Абрамович може да се окаже решаващ за мира между Русия и Украйна.

55-годишният милиардер е близък до руския президент Владимир Путин. Босът на Челси беше поканен от украинското правителство като медиатор в преговорите в Беларус, като вече е на мястото.

Показаха мястото, където ще се реши съдбата на войната Русия-Украйна СНИМКА

"Мога да потвърдя, че украинската страна се свърза с Роман Абрамович, за подкрепа за постигане на мирно решение и оттогава той се опитва да помогне. Имайки предвид какво е заложено, бихме искали да разберете защо не сме коментирали нито ситуацията като", заяви говорител на руския милиардер, цитиран от редица издания.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Влиянието му е ограничено, но е единственият, който е обещал да опита да помогне. Дали това ще окаже влияние или не, не знам, но аз лично съм в контакт с хора около Володимир Зеленски (б.р. - президентът на Украйна) и знам, че те са благодарни за усилията", обясни филмовият продуцент Александър Роднянски, който е разговарял с Абрамович. 

Припомняме, че самият Абрамович загуби купища пари покрай войната, както и правото да влиза във Великобритания. Това го накара да съобщи в събота, че "предава управлението и грижите за клуба от Висшата лига Челси на попечителите на неговата благотворителна фондация".