ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Съдът остави в ареста Захари Шулев, обвинен, че е изтезавал кучето Мечо. Животното беше намерено в безпомощно състояние, след като е било пребито в столичния квартал "Карпузица" от ултраса на Левски. 

Пред съда обвиняемият обясни, че много съжалява за постъпката си и пожела да бъде на свобода. "Това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, за да се грижа за болния си чичо и за да не загубя работното си място", каза Шулев пред съдията на предходното заседание, когато настоя от съда да не бъде позволявано да го снимат. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Днес Захари Шулев бе доведен в Софийски градски съд, където го очакваха протестиращи граждани. Те бяха пред сградата, а някои от тях и в залата. Протестиращите срещу насилието над животни призоваха той да остане за постоянно зад решетките. Посрещнаха го с викове "садист" и "в затвора".

Те носеха плакати. На някои от тях имаше снимки на битото куче Мечо. Други плакати гласяха "Горд кучераст" и "Максимална ефективна присъда за Захари Шулев". 

Някои от протестиращите бяха довели и домашните си любимци.

Прокуратурата с тежък удар за ултраса на Левски, смразил България със зверството си

37-годишният мъж, проявил особена жестокост към кучето Мечо, беше привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа. 

В края на миналата седмица той беше задържан под стража с поставената от Софийски районен съд най-тежка мярка за неотклонение.

Oбвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост.

От прокуратурата се позовават на свидетелски показания, според което Захари Шулев и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните.  

Според магистратите има достатъчно данни, че Шулев е измъчвал животното, а ако бъде пуснат с по-лека мярка, има опасност да извърши ново престъпление.

Решението на съда беше посрещнато с аплодисменти от защитници на животните. Според тях законите трябва на бъдат такива, че да не се стига до повече подобни случаи.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Снимки: БУЛФОТО