Вторият по сила акционер в Левски Константин Папазов коментира пред „Нова Телевизия“ протестите в страната, но не пропусна да вземе отношение и по наболелите проблеми на футболния клуб.

“Недоверието на обществото към всяко нещо, което се случва, е проблем, а не политиците в държавата. Една историческа партия, която е в момента е с неясен хоризонт, има ли право да се чувства като част от вълната? Тя трябва да реши собствените си проблеми. Естественото излизане на хората на улицата е най-нормалното нещо, но никой няма право да извлича политически дивиденти“, заяви баскетболният треньор.

Той призна, че заради коронавируса е стоял 14 дни в болницата, където е следил по телевизията какво се случва в държавата. Неговият призив е да няма провокации.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Най-голямата катастрофа на протеста беше записът на Божков. Този протест, за да има своя ефект, трябва да излязат чисти хора. Недоволството трябва да бъде филтърът, който да извади авторитетните хора. Впечатлен съм от Томислав Дончев, време е да застанат авторитети зад държавата", коментира още акционерът в Левски.

По думите му протестите са тръгнали от стъпването на г-н Христо Иванов на "Росенец". Папазов каза, че те са водени от "Отровното трио", но те трябва да декларират, че няма да имат никакво присъствие в българското управление на държавата и тогава ще са "добре дошли".

Междувременно Тити Папазов каза, че 5 800 000 са задълженията на Левски. Според него най-малко 10 фирми искат да помогнат на клуба и така ще бъде напълнена касата.

"Появихме се и отървахме Левски от мъртвата хватка на неизвестността с акциите на Божков. Но какво наследихме? Липса на благодетел, ситуацията с коронавируса и цялата обстановка в държавата. И затова Левски плаща скъпо сега. От неизвестността пред бизнеса страда нашият клуб. Касата на клуба е празна, това е истината. Тя може да бъде напълнена чрез голям рекламен договор. Поне 10 фирми искат да помогнат, но всички чакат да има някаква яснота. Затова трябва съвсем сами да съберем парите, които са нужни да спасят Левски от фалит", добави Константин Папазов.