Бившият шеф на футболния Локомотив (Дряново) Тодор Георгиев от ПП "Воля" е новият председател на Общински съвет - Дряново.

Той беше избран с 8 гласа при тайно гласуване, което се проведе днес. ПП "Воля", ГЕРБ и "Зелените" подкрепиха Георгиев.

До избора на известния диджей Теди Джорджо се стигна, след като предишния председател Галин Герганов бе свален от общинските съветници поради системно неспазване на ЗМСМА (Закон за местното самоуправление и местната администрация). 

Публикуваме изявлението на Тодор Георгиев: 

"Здравейте на всички съграждани и приятели от цялата страна. Днес беше важен ден за Община Дряново и дряновци! Днес имахме възможност да изберем нов Председател на ОбС-Дряново.  Заявявам категорично, че поемам отговорността за работата в Общински съвет и приех предложението с чест и достойнство и благодаря за гласуваното доверието на г-н Милен Стоянов от ПП „ВОЛЯ”, както и на всички колеги, които ме подкрепиха и гласуваха доверие! Заставам пред Вас с висока отговорност и чистото съзнание и декларирам, че ще работя в органа за местното самоуправление само в обществения интерес и съм готов и доказал, че ще работя единствено за него. Хората очакват да работиш за тях, за това, което си обещавал преди изборите. Избрали са те за това, а не да използваш властта за лично облагодетелстване и да се популяризираш или получаваш дивиденти чрез властта. 

Общинският съвет и общинската администрация са два независими органи на местната власт и не могат да се конкурират. Единствено само могат и трябва е да се допълват и вярвам ще работим добре в името на по-добро Дряново.

Роден съм в миналия век, през ноември на далечната 1968 година в Дряново. Основното си образувание завърших в СПТУ „Максим Райкович”, средното си образование завърших като стругаро-фрезист отново в родно Дряново в СПТУ по МВ „Димитър Крусев”. През 2013 година завърших висшето си образование – публична администрация в Университета „Черноризец Храбър” в град Варна, в курса на един от доаените на Публичната Администрация в България – Професор - Павел Павлов. За информация искам да  подчертая – ОТЛИЧНИК на Випуска в Публичната Администрация, като използвам случая да благодаря на Професор Павлов за знанията, които ми е предал. Искам да уточня, че при професор Павел Павлов дипломи не се купуват! 

За информация и на по-младите и нови Общински съветници в ОбС-Дряново, искам да споделя че Тодор Георгиев е ТРЕТИ мандат Общински съветник в Дряново и Председател на ОбС от ноември 2015 до април 2018 в Мандата 2015-2019 година. Днес разчитах и на Вашата подкрепа…! Не е тайна моето политическо ориентиране ЦЕНТЪР- ДЯСНО. Но винаги – НЕЗАВИСИМ или по-точно в местните избори съм участвал от гражданска квота, тъй като аз не членувам в нито една партия и политическа организация. Моята цел, винаги е била да обединявам хората и съм го доказал през годините.

Уважаеми колеги Общински съветници, още веднъж Ви благодаря за гласуваното доверие от Ваша страна, благодаря Ви за подкрепата и доверието. Тук е моментът да благодаря на моите съграждани, които ми гласуваха доверие на Местните избори през 2019 година, на които днес също искам да им благодаря. Днес всеки един от нас общинските съветници можеше да заеме този пост. Опонента г-жа Стефка Пенкова също беше достоен кандидат за Председател на ОбС и вярвам, че ще продължим да работим заедно за нашата обща кауза за развитието на Община Дряново. Като ще работя еднакво добре със всички колеги и политически групи. 
-    Ще работя съвестно, отговорно и законосъобразно за благоустройството на Община Дряново, придържайки се стриктно към нашата обща стратегия за обединение и развитие на общината, както и ще спазвам Правилника на ОбС – Дряново и йерархията на нормативните актове в страната и ще подкрепям всички правилни решения които са в интерес на Дряново и дряновци, без значение на партийната принадлежност! 
-    Ще използвам целия си ресурс и комуникация там, където съм най-силен като контакти със специалисти и контакти в областта на туризма, културата, спорта и рекламата, с оглед допринасяне за развитието на Община Дряново, които ще допринесат косвени ползи на Дряново и за нашата кауза.
-    Ще организирам работния процес и преструктурирането на постоянните комисии и работата с тях.
-    Имаме заложени средства за 2020 година в ОбС - Дряновор с които да закупим нужната техника - конферентни микрофони и да допълним видео излъчването на живо с по-доброто излъчване на Общинските заседания и сесии, с цел за пълна прозрачност в ОбС.
-    Едно от първите предложения и моето голямо желание което вече сме обсъдили с колегите е да преминем на електронно гласуване. Това е вече практика в много общини, за което ще ни съдейства водеща мобилна компания с която имам добри контакти и доверие". 
 
Дата: 12.06.2020 г. 
Гр. Дряново  
С уважение:   
/Тодор Георгиев/