28-годишен мъж е загинал при катастрофа по време на парада в Салерно, организиран в италианския град заради завръщането на местния Салернитана в Серия „А“. Жертвата е запален фен на тима и това е трябвало да бъде най-щастливият ден в живота му.

Лорис дел Кампо се е блъснал в преминаваща кола, докато е бил зад кормилото на своя скутер. Той е возил и своята приятелка. Екип на спешна помощ бързо се отзовава на сигнала, на младият мъж умира в линейката на път за болницата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Неговата приятелка е получила наранявания при катастрофата, но животът ѝ е вън от опасност. Заради разследването си на катастрофата, полицията е иззела каските на двамата, скутера и автомобила. Тялото на Лорис дел Кампо бързо е освободено от лекарите и предадено на неговите близки, за да бъде извършено погребение.

Лорис дел Кампо е бил един от най-запалените фенове на Салернитана, свидетелстват други тифози на тима. Доказателство за това е и голямата група запалянковци, която се е била събрала пред моргата в очакване тялото му бъде освободено от властите.