Невероятна история за подкрепа в труден момент просълзи хиляди хора по света след земетресенията в Хърватия от изминалите няколко дни, пише direktno.hr.

Майка от едни от най-засегнатите градове - Алма Шимич от Петриня изпрати трогателно писмо до група фенове на местния гранд Динано (Загреб), след като разбра, че именно момчета, привърженици на тима, са спасили живота на сина й.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Първо, огромно БЛАГОДАРЯ на всички вас, добри момчета! Аз съм майка на едно дете, което вчера спасихте в Петриня. Не знам точно кой от вас го е направил, защото в същото време бях в задръстването пред Петриня. Синът ми падна, докато поправяше покрива на нашата къща на ул. Артур Туркулин 37Б - на същата, на която вие чистехте с лопати. След като е извикал за помощ, вие сте се отзовали и сте извикали Бърза помощ. Един от вас ми се обади от мобилния телефон на сина ми, но не знам кой. Искам да знам на кой от вас една майка дължи целия си живот! Спасихте сина ми, почистихте улицата, почистихте около къщата ми. Вие сте ангели! Отговорете ми, за да знам кой е спасил сина ми! Благодаря ви безкрайно!", пише тя до героите.

Думите й идват като отговор на призива на директора на местната Гражданска защита Дамир Трут, който по-рано призова футболните ултраси да не се втурват да помагат в такива моменти, защото по-скоро пречат на професионалистите и създават хаос, с което предизвика гнева на стотици свои сънародници.

Припомняме, че преди дни и бившият футболист на ЦСКА Тончи Кукоч се включи като доброволец по възстановяването на домове на възрастни хора, пострадали от природната стихия.