Собственикът на EFBET Цветомир Найденов гостува в предаването „Здравей, България“, където за пореден път коментира публикациите в социалните мрежи на укриващия се от правосъдието Васил Божков. Той отрече да е участвал в „Национална лотария” и потвърди думите на други съдружници на бизнесмена, че те също не са знаели за подкупи.

„Никога не съм давал рушвети. Но доколкото познавам Божков, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички. Нашето семейство има 16% в „Еврофутбол“ през друга фирма. „Еврофутбол“ се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцки си партньор. Прегледах изнесените документи от Божков за "Булбанк". Първо датите са доста разхвърляни. Ако има рекет, той трябва да е ежемесечен, или на три месеца. Не може да е на 5-о число, на 20-о. Няма цикличност”, заяви Найденов.

„Ако Божков е давал такса спокойствие 20% от печалбата на дружествата, които са спестявали данък. Тези 4 компании общо печелят по 200 млн. лв. за година. За 5 години това са 1 млрд. лева, а 20% от тях са 200 млн. лв. Той е извадил платежни документи за 12 млн. лева. Липсват 188 млн. лева от тази такса спокойствие, къде са?”, пита Цветомир Найденов.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Познавайки добре г-н Божков, съм убеден, че той няма нищо компрометиращо срещу когото и да е. Той просто прави внушения с цел да дерайлира правителството, защото такъв му е маниерът на работа. Действа така, защото досега никой друг нямаше смелостта да му повдигне не 18, а 1,8 обвинения“, допълни бизнесменът.

„Всички тези 18 обвинения срещу него изискват пари в кеш. Всички мокри поръчки, покупките на антични ценности от иманярите, поддържането на армия от плеймейтки, подкупите към хора от Комисията по хазарта – те изискват пари в брой, а не плащане по банков път. Чувал съм от момичета, които са имали вземане даване с Божков, че е държал сакове с големи суми пари в офиса си. Гледайки датите от бележките му за теглене на пари за 2019 г., таймингът през октомври съвпада с изборите. Казвал е, че никога не е подкрепял управляващата партия и управляващата коалиция, а има други политически симпатии“, коментира собственикът на EFBET.

Бизнесменът разкри, че е бил принуждаван да плаща по 42 млн. лева, които са давани под формата на дарения Левски. Според Цветомир Найденов най-вероятно интересът към публикациите на Божков в социалните мрежи ще спадне, след като предаде акциите на Левски.

„Георги Кадиев внесе едно предложение, което за мен е крайно неразумно. Той вдигаше таксата за хазарта от 12 на 15%. С това може би е целял да извади очите на Божков, но по този начин му „изписа веждите”, защото по този начин монополизира бизнеса му. Нито един нормален конкурент от външен пазар няма да дойде и да се конкурира с Божков на местна почва. Доказателство за тези мои думи е онлайн хазарта, където той няма никакво влияние”, обясни Найденов.