Поредната смърт на млад човек потресе световния спорт. Този път жертвата е 20-годишният нигерийски футболист Кевин Оденигбо. Нападателят, който играе за беларуския Витебск под наем от НАФ Рокетс (Абуджа), се удави в езерото Белое, където явно е решил да се отдаде на почивка през уикенда. 

Той влязъл във водата и започнал да се дави. Другите плажуващи на брега повикали спасителен екип, но той дори не открил тялото на Оденигбо. Това се отдало едва няколко часа по-късно на пристигналите на мястото водолази.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

През сезон 2020/21 нигерийският нападател изигра едва 4 мача за Витебск и и записа една асистенция в актива си. Тимът му се класира на шесто място в шампионата.

"Повече информация за трагичния инцидент ще публикуваме, когато самите ние получим такава от органите. Изказваме съболезнованията си на роднините и близките на Кевин, а така също и на феновете на нашия отбор", обявиха от беларуския клуб.

Удавянето на Оденигбо е поредната трагедия с играч на Витебск. През 2018 г. вратарят на отбора Андрей Шчербаков загина при автомобилна катастрофа заедно със своята съпруга и шестгодишния им син.