Френският пилот от Формула 1 Ромен Грожан разказа за катастрофата, която претърпя през ноември на Гран при на Бахрейн и мислите, които са минавали през главата му, докато излиза от горящата кола. Той показа и ръцете си, които бяха много засегнати и се наложи да бъдат оперирани два пъти.

Шест седмици след катастрофата превръзките бяха махнати. 

Грожан надписа публикация в Инстаграм и се показа в добро настроение и с котката Петрус в ръце. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Излизането от пламъците този ден е нещо, което ще бележи живота ми завинаги. Има много хора, които ми показаха любовта си и това ме докосна много, а на моменти дори си поплаквам. Не знам дали думата чудо съществува или може да се използва, но във всеки случай бих казал, че не беше моето време да умра.

Тези 28 секунди за мен бяха много повече. Видях визьора ми да се оцветява в оранжево, видях пламъците от лявата страна на колата. Мислех за много неща, включително за Ники Лауда. Мислех си - не може да свърши всичко сега. Не може така да завърши историята ми във Формула 1. Тогава се замислих за децата си и казах, че трябва да се махна. Поставих ръцете си върху горящото шаси. Усетих как някой ме дърпа и тогава разбрах, че съм излязъл", разказа Грожан пред "Сън".

"Не се страхувах за себе си. Повече се страхувах за роднините си, за децата си, за родителите ми. Видях смъртта да идва и нямах друга възможност, освен да се махна от там", добави пилотът, който има три деца от съпругата си Марион.