Легендарният руски шахматист Гари Каспаров скандализира с изказване за Владимир Путин. Световният шампион изрази мнение, че съдбата на руския президент вече е предрешена. 

Според Каспаров лидерът на страната-агресор вероятно ще бъде ликвидиран от собственото си обкръжение. "Украйна ще погребе Путин - първо, политически, а след това и физически", каза руският опозиционер в интервю с журналиста Дмитрий Гордън, публикувано в YouTube.

Каспаров отбеляза също, че войната, която Русия отприщи в Украйна, слага край на безнаказаността на Путин. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Путин няма да умре в собственото си легло, освен ако не бъде отровен в собственото си легло. Съдбата му е решена, вярвам, че със сигурност ще бъде решена от неговата среда, когато ситуацията стане критична. Вероятността за това изглежда най-голямата от другите опции", каза 59-годишният Каспаров. 

Той защити решението за забрана участието на руски и беларуски тенисисти в "Уимбълдън". То беше взето заради руската инвазия в Украйна и сигналите за военни престъпления, извършвани от руска страна. 

"Надявам се, че ще успеем да се възстановим от загубата на престижа и честта си, но това трябва да се случи след Путин", каза още дългогодишният остър критик на режима на руския президент. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА