Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира обвиненията в расизъм и разследването срещу него след сигнали в в Комисията за защита от дискриминация, в Международната асоциация за борба с расизмa и в УЕФА.

Босът се появи в добро настроение по Нова телевизия и коментира още много теми, свързани с футбола и политиката по света и у нас.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Доставя ми удоволствие да гледам как деца, които са били сополанковци като дойдат, после израстват и играят голям футбол. Това нещо е плод на отмъщение на един човек. Не се съгласих този човек да влезе в трансфера на Филип Кръстев, защото той нямаше нищо общо. Хората, които извършиха това нещо, бяха Петьо Костадинов, Лъчо Танев и Христо Стоичков. Те бяха безспорните авторитети, които Гуардиола прие и в един момент – идва на пометеното и се насажда лицето Жейнов. Той си е избрал този път, но знам само едно нещо, че всичко на този свят се връща", коментира Стефанов за „Неделята на NOVA".

„Аз знам за много неща и той много добре знае, че ако не го бях предупредил, в Гърция му готвеха една приятна изненада. Той беше измамил за един футболист от Южна Америка моя приятел, президента на на АЕК Димитрис Симинатидис. Помогнах му, да, но няма ненаказано добро, да знаете", каза още той. 

И допълни: „При мен са идвали доста футболисти, които са били от най-затънтените провинции на Бразилия. Явно там, където са по-бедните, има талантливи деца и те идват тук за по-малко пари".

„Не смятам, че е обидно. Тогава е трябвало да забранят и книгата на Агата Кристи „Десет малки негърчета”. Продължавам да стоя зад думите си – да, аз съм за българите и съм против Истанбулската конвенция", категоричен е Венци Стефанов. 

„За тези 27 години в Славия сигурно е имало 30-40-50 футболисти с друг цвят на кожата. Имали сме японци, корейци, от Гана, от Нигерия, от Бразилия, откъде ли не. Мисля, че всичките те са се чувствали много добре тук. Омар Абут беше дал едно по-лошо изявление. Той беше тук при нас и настрои целия колектив срещу себе си. Непрекъснато отсъстваше, лъжеше, искаше пари за това и онова. Той им викал бели п*дерасти, те му викали черен п*дераст. И едните, и другите майка ги е раждала. Дали е бяла, жълта, черна - няма значение. Обаче, когато един човек е с цвят различен от белия и ти му го кажеш, това расизъм ли е?

И кралското семейство обвиняват в расизъм, значи аз съм с кралицата. Меган Маркъл е хубава жена, ама на мен и Наоми Кембъл много ми харесва. Честно го казвам. Аз цял живот си повтарям, че искам да имам някои артистки, ама те не знаят", заяви Стефанов, след което беше предупреден от репортерката, че това не е особено толерантно спрямо жените.

"Какво значи толерантност? Как да кажа на една жена, че я харесвам? Не мога да разбера. Как да й кажа. Нито съм отишъл да я преследвам, нито пращам SMS-и, нито имам фейсбуци-мейсбуци. Просто споделям чисто сърдечно - харесва ми. Ако не ми харесва, тогава трябва да мина от другата страна на реката.

Дали очаквам санкции? Както казва Димитър Пенев - дреме ми на пуловера. Казал съм каквото мисля и нещата такива, каквито са. В училище нямахме предмета "Политкоректност". Кои органи ме разследват? Аз имам много органи. Човек без сърце не може. УЕФА не може да влияе върху собствеността на даден клуб. Ако искат УЕФА, да платят парите и ще изляза от клуба, заяви той и коментира отношенията си със звездата Димитър Бербатов.

Митко Бербатов беше много голям футболист. Аз и той знаем нещо за едни трансфери, за Манчестър Юнайтед. Един ден го потърсих да му кажа нещо. "Митко?". Той ми казва: "Аз не съм Митко. Аз съм г-н Бербатов". Ооооо, така ли? Питайте във Велико Търново дали говори с друг освен с пажовете си. Дарява ли? С чий пари бе, моето момиче? Христо Стоичков е космонавт в сравнение с него. Той е Христо, затова е голям. Хората не харесват напудрени и префърцунени хора. Този човек трябва да има контакт, да види къде е болката. А не да седиш отгоре и да гледаш като извънземен, не става така.

Дали ще стане премиер за четвърти път, само Бойко Борисов си знае. Познавам го отдавна и мога да ви кажа, че могат само да му носят обувките. Сега като гледам какви заседават, не знам докъде ще стигнем. Има измекяри... има всякакви. Сега може да ме осъдят и за "измекяри", че казах. В Коньовица учтивата форма не беше много приятна, но мога да говоря на "вие" и да казвам "мляко".

На България е нужен човек като Путин. Здрава ръка. Ако бях на мястото на Борисов, щях да съм диктатор. Само тогава може да има ред в държавата. Българинът разбира само от тоягата и да му бръкнеш в джоба. Бръкнеш ли му в джоба…

Сега след това интервю сигурно ще ме изкарат терорист, мазохист, но това е. Какъвто и да бъде крайният изход, аз няма да се променя и ще си стоя зад думите, докато съм жив", каза босът на най-стария столичен клуб.