Пандемията от коронавирус определено удари тежко по футбола не само у нас. Един от най-стабилните финансово клубове в света - испанският Барселона обяви загуби в размер на около 140 милиона евро, като пропуснати приходи има от билети, ТВ права, продажба на фен артикули и други рекламни дейности.

Преди време от клуба обявиха, че може временно да предоставят правата върху името на стадиона си, докато трае пандемията - нещо, което не е правено от построяването на съоръжението през 1957 година.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Сега обаче се обмисля дали периодът на продажба на правата да не бъде за по-дълъг период - около 25 години, тъй като последиците от коронавируса се очаква да не отминат в близките година-две. Към това се добавят очакваните намалени разходи за трансфери, както и обезценяването на някои от най-скъпите играчи в клуба.

Припомняме, че преди няколко години Барселона направи още нещо невиждано досега в историята на клуба - сложи реклама на фланелките си и получи добра сума за това - около 55 милиона евро на сезон.