Христо Стоичков се изказа пренебрежително за своя бивш съотборник и също легенда на Барселона Хосеп Гуардиола, който в момента е мениджър на английския шампион Манчестър Сити. Двамата бяха част от онзи „Дрийм тийм“ на Барселона, който спечели Шампионската лига през 1992 година. Камата обаче омаловажи постиженията на испанеца, който беше начело на каталунския отбор между 2008 и 2012 година. Гуардиола спечели с тима 3 титли, 2 Купи на Краля, 2 Суперкупи на страната, 2 пъти Шампионската лига, 2 Световни клубни първенства и 2 Суперкупи на Европа. Той наложи на "Камп Ноу" и прословутия стил на игра "тики-така", но Стоичков смята, че Пеп е имал готов отбор и затова е постигнал толкова успехи.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Работата му там беше лесна, защото познаваше отлично младежките тимове. Барселона вече беше завършена. Рийкард направи групата, Меси и други играчи дебютираха при него. С него бяха направени зрелищни неща, екипът обаче вече беше готов. С Анри, Деко, Роналдиньо, Ибрахимович, Рафа Маркес, Пуйол и Виктор Валдес имаше само малки детайли за довършване", споделя Стоичков пред mediotiempo.com.

"След като влязоха и Иниеста и Педро, имаше повее време за игра за Лионел и отборът беше завършен", допълва българската легенда на световния футбол.