Съпругата на украинския световен шампион по бокс Олександър Усик – Екатерина, изрази подкрепа за бойците в Мариупол, където се водят най-тежките битки и крепост на отбраната остава заводът Азовстал. Тя сподели, че чака смъртта на руския президент Владимир Путин, но не смята само него за виновен.

„Знаех, че Мариупол е ад. Хората, които все още са на територията на града и Азовстал, смятат, че и Киев, и цяла Украйна вече са превзети. Нямат информация, напълно са откъснати от света. Хората са разбити, болни и ранени. Руските прасета им се подиграват и ги унищожават. На 5 май на хората дадоха по 2 кг паста и толкова. Останалите жители на Мариупол се обработват и смятат, че азовските момчета са нацистите. По дяволите какво става в 21 век. Повече от 100 процента съм сигурна, че този вид ужас се случва навсякъде, където отидат тези копелета. Можем да мечтаем как ще живеем, как всичко ще бъде възстановено, колко баби ще се влеят в нашата Украйна. Сега всяка минута и всеки час хора като мен, като нас, умират. Страшно е", сподели Екатерина Усик в "Инстаграм".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Всички чакаме Путин да се подложи на операция или просто да умре. Страхувам се, че ще надживее още много. И нека бъдем честни, не само Путлър го прави. Страшно е, болезнено за всички хора. Сега нито един нормален човек не може да мисли за Мариупол и неговата страна. Нека Бог даде сила на всички онези хора, които не са като мен и не са в безопасност, а в истински ад. Всяка минута мисля за вас и вярвам, че ще се измъкнете момчета. "Азов", вие сте истински герои. Разбира се, и те са разбити, но са верни на себе си и на страната си. Това е голяма мъка. Това не е просто война, а истинско бедствие, което, за съжаление, няма да свърши веднага. Хората много съжаляват", добави съпругата на Олександър Усик.

Днес съветникът на кмета на Мариупол публикува ново видео от атентатите на Азовстал. Бомба след бомба се хвърля върху украинските защитници.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА